dilluns, 1 de març del 2010

Alguns apunts sobre la crisi

En quant al repte que el PSOE te al davant, m’agradaria aportar algunes reflexions:
1.- Una reforma laboral que elimini les dualitats entre els treballadors i les empreses, i que contempli també el problema de les pensions, de la formació o de la conciliació familiar.
2.- Un pla d’austeritat del govern i una política fiscal tant des de la vessant de la despesa com dels ingressos, que hauria de contemplar una reforma també de la llei de fundacions, per facilitar les col•laboracions público privades.
3.- Una actuació sobre el sistema financer que irrigués el sistema productiu i evités noves situacions de risc.
4.- Un nou model productiu basat en nous sectors d’alt valor afegit, en la innovació nascuda també des de la industria existent.
5.- Reformes estructurals, de les que cal abordar radicalment l’estratègia territorial tant per posar les bases del desenvolupament del país en les condicions de globalització del segle 21 des de les grans regions econòmiques i culturals, vertebrades des de les àrees metropolitanes i xarxes de ciutats, com per atendre millor les necessitats ciutadanes d’un estat del benestar que cal repensar per garantir-ne millor les seves prestacions, buscant la gran sinèrgia públic privada i interadministrativa, i atenent les grans demandes dels espais on conviuen els problemes i les persones, les ciutats, les xarxes de ciutats.